Home  | Links

Wat betekent SIP? Betekenis van SIP ?Wat betekent SIP? Betekenis van SIP ?
Het Session Initiation Protocol of SIP is een protocol om multimediacommunicatie (audio, video en andere datacommunicatie) mogelijk te maken en het wordt onder meer gebruikt voor Voice over IP (VoIP). Het protocol is qua ambities vergelijkbaar met H.323 waarbij SIP meer uit de Internet/IETF-hoek komt terwijl H.323 meer uit de telefonie/ITU-T-hoek komt. SIP kent overeenkomsten met andere internetprotocollen zoals HTTP en SMTP.

Internet
Het Internet Protocol of IP is een deel van een gelaagde architectuur die het TCP/IP referentiemodel heet. Dit model bestaat uit vier lagen waarvan elke laag een aantal functies voorziet aan de laag erboven. De internet laag is de laag waarin IP gedefinieerd wordt. Deze maakt het mogelijk om blokken met gegevens, datagrams genaamd, te versturen van bron naar bestemming. Dit wordt gedaan door actief elk datagram over elk tussenliggend netwerk te versturen. Aangrenzende netwerken worden met elkaar verbonden door machines die `routers' genoemd worden. Deze routers analyseren binnenkomende IP datagrams en sturen ze verder via het juiste netwerk. IP ondersteunt `multicasting', een techniek waarmee een datagram efficient naar verscheidene bestemmingen gestuurd kan worden. Het sturen van een datagram naar slechts één bestemming wordt `unicasting' genoemd.

SIP Protocol
De SIP working group wil het SIP en zijn extensies verder specificeren om tot vaststelling van de standaard RFC 2543 te komen. Het SIP protocol vindt een prominente toepassing binnen de IMS infrastructuur. Het betreft de IETF SIP standaard met door 3GPP gespecificeerde extensies.


Wat betekent SIP / Betekenis van SIP ?


Morren Consultancy googleAdsl Gsm vergelijkingprovider op de adsl kabel